Neem tijd voor het toilet

Neem tijd voor het toilet

BLOG | 7 augustus 2023

We hebben het tegenwoordig allemaal zó druk, dat we soms zelfs vergeten dat we ook nog mens zijn. We vliegen van hot naar her, ondertussen proberen we nog snel even een broodje naar binnen te werken en pas aan het einde van de dag komen we weer tot rust. Een plaspauze kan er dan best wel eens bij inschieten. Heel begrijpelijk, maar dat kan gevolgen hebben…

toilet

Vooral vrouwen stellen hun toiletbezoeken vaak uit. Dit kan door verschillende redenen komen, van ‘ik heb belangrijke dingen te doen, het kan nog wel even wachten’ tot ‘ik vind het niet prettig om hier naar de wc te gaan’. Veel vrouwen praten er eigenlijk bijna nooit over, terwijl het de normaalste zaak van de wereld is. Dus laten we het er eens over hebben.

Wat merk je?

Wanneer we geen tijd nemen om gedurende de dag rustig naar de wc te gaan, kunnen er veel klachten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan urineverlies. Vrouwen die kinderen hebben gehad of ouder zijn, kunnen namelijk last krijgen van verslapte bekkenbodemspieren, waardoor het moeilijker is om de plas op te houden. Maar ook kun je problemen krijgen met je stoelgang, zoals obstipatie.

Timemanagement

Probeer daarom elke dag je toiletbezoeken te plannen, zodat je om de ongeveer twee uur naar de wc kunt gaan, bijvoorbeeld wanneer je toch opstaat om water te drinken. Of plan eens één momentje per week in om je bekkenbodemspieren te trainen. Dat helpt dan weer bij urineverlies. Niet te vergeten: realiseer je dat je niet verantwoordelijk bent voor alles om je heen, maar wel voor je eigen gezondheid.

Coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen

Marije Thepass begeleidt kinderen en hun ouder(s) of verzorger(s) die met vragen rondlopen waar ze zelf niet uitkomen. Marije: ‘Hierbij vind ik de natuur en het in beweging zijn belangrijke speerpunten. Ik coach dan ook niet vanuit een praktijkruimte, maar mijn sessies vinden zoveel mogelijk in de natuur of op locatie plaats. Ik wil graag dat iedereen zelf ontdekt wat de oplossingen zijn om zijn of haar eigen ik weer terug te vinden. Ik help om handvatten te vinden die snel en blijvend resultaat leveren.’

Ook interessant voor jou

Hoe overleef jij het ouderschap?

Je had je het ouderschap zo anders voorgesteld. Je hebt het gevoel dat je continu achter jezelf aanrent. Lees hier verder!

Lees verder

‘Hulp vragen is geen zwaktebod’

Ken je het gezegde ‘ouder worden is een gunst, ouder zijn is een kunst’? Het ouderschap is niet altijd even gemakkelijk. Lees hier verder!

Lees verder

Je tijd managen

Ouder zijn is een fulltime job: je hebt zóveel te doen. Hoe zorg je ervoor dat je je tijd verstandig indeelt? Lees hier verder!

Lees verder

Werkmail in het weekend…?

Hoe vaak open jij je werkmail in het weekend? Coach Marije Thepass vertelt over de vervagende grens tussen werk en privé. Lees er hier meer over!

Lees verder

S.O.S. Vakantiestress!

Een kwart van de Nederlanders heeft last van vakantiestress. Lees hier wat je eraan kunt doen om zonder stress op vakantie te gaan!

Lees verder

Nu alles weer wordt zoals het was…

Vind je het spannend dat het leven weer normaal lijkt te worden na zo’n lange tijd te hebben geleefd met beperkingen? Lees hier verder.

Lees verder

Zorg al-tijd voor jezelf!

Sinds vorig jaar zijn we gewend geraakt aan een wereld waar veel niet meer kon. Lees hier verder.

Lees verder

Laten we het er eens over hebben

Onze stoelgang is niet bepaald een onderwerp waarover we in de wachtrij bij de kassa of tijdens een gezellig avondje met vrienden praten. Lees hier verder.

Lees verder

Hoe kan je kind het beste leren leren?

Het lijkt soms wel alsof je kind overal afleiding vandaan weet te halen. Ze willen wel leren, maar kunnen zelf de concentratie niet opbrengen. Lees hier verder!

Lees verder

Ervaringen

Mijn dochtertje Sanne van 6 had al een half jaar last van verstopping en was inmiddels bang geworden om naar de wc te gaan. Het deed haar pijn en ze moest al huilen als ze aandrang kreeg. Ook had ze last van kleine beetjes ontlasting die ze ongewild verloor. Vaak had ze nog een luier om… Het was vreselijk en ik wist niet hoe ik haar kon helpen. Middeltjes van de dokter en kinderyoga voor de ontspanning hielpen niet. Toen probeerden we de Methode SuperPoeper® en dat bleek dé oplossing! Doordat Sanne haar lichaam beter ging begrijpen en ze een positieve associatie kreeg met poepen, durfde ze weer op de wc te proberen. Na een tijdje had ze geen obstipatie meer. Een enorme opluchting voor ons allebei!

- Eelke

Het gaat goed met T.: hij poept nu sinds 3 weken op de wc. Geweldig hè! Al durf ik er nog niet helemaal 100% op te vertrouwen. Het keerpunt was in Frankrijk. Niet vreemd, gezien zijn gevoel voor sfeer en de ontspanning die daar heerste.

Heel soms geeft hij het zelf aan, maar meestal moeten we hem nog naar de wc toe helpen. Maar dan zonder weerstand van zijn kant. En hij blijft zitten totdat het lukt. Hij is zo blij. Fantastisch om te zien. En wij natuurlijk ook blij.

Nu hij weer naar school gaat, was het voor ons even spannend hoe hij er dan mee om zou gaan. Tot nu toe poept hij alleen thuis. Op school heeft hij nog geen vieze broeken gehad. Ik heb de juf wel geïnformeerd. En hij weet dat hij haar mag vragen om hem te helpen. Ik ga ervan uit dat het nu wel helemaal goed gaat komen. Maar ben toch nog voorzichtig, hihi.

- Chantal

Ik vind het zo ontzettend leuk dat je niet vanuit een kantoortje werkt maar dingen onderneemt met de kinderen…. Dit maakt het een stuk fijner en informeler. Mijn zoon is helemaal enthousiast over vandaag, je bent wezen waterfietsen met hem en verheugd zich al op de volgende sessie als jullie naar de kinderboerderij gaan.

- Krista

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!